Lezing ChatGPT en Cybercime

Lezing over ChatGPT & Cybercrime

Ontdek tijdens deze lezing wat de gevaren zijn van ChatGPT 

en hoe cybercriminelen ChatGPT misbruiken.

10+ 

jaar ervaring

50+

presentaties en optreden (tv & media)

20 +

artikelen en podcasts

ChatGPT handig ... 

maar er is ook een keerzijde!

Ben je op zoek naar een spreker die een lezing verzorgd over cybercrime en ChatGPT? Niet alleen studenten, maar ook cybercriminelen hebben ChatGPT uitgevonden om hun werk te verlichten! Zo kan je met ChatGPT een heel netwerk scannen op kwetsbaarheden en kan je kwaadaardige code schrijven die niet herkend wordt door jouw anti-virussoftware. Hoe kan ChatGPT cybercriminelen helpen in een cyberaanval? En hoe zouden we ons kunnen beschermen tegen cybercriminelen? Gina neemt jou mee in de donkere wereld van ChatGPT en Cybercrime.


Gina Doekhie verzorgt interactieve lezingen voor scholen, bedrijven, netwerkgroepen, platformen en organisaties die een stuk bewustwording willen creĆ«ren met betrekking tot cybercrime.ChatGPT en cybercrime
ChatGPT wordt ingezet als handlanger bij cybercrime

Gina Doekhie

Gina Doekhie is een gepassioneerd spreker met meer dan 10+ jaar ervaring als cybercrime expert. 


Gina studeerde af met een dubbele master aan de Universiteit van Amsterdam: Artificial Intelligence & Forensic Science. Bij Fox-IT werkte ze al digitaal forensisch onderzoeker, developer en trainer.


Na 7 jaar heeft ze de overstap gemaakt naar de Nederlandse Politie en werkt ze sinds september 2019 voor het Cybercrime Team van de eenheid Den Haag als Cybercrime Specialist. Daarnaast is ze ook Gerechtelijk Deskundige in zowel strafrecht en civiel recht.
Boek Gina als spreker
Uiteraard kijken we eerst vrijblijvend of er een klik is

Gina Doekhie

Bekend van

null

Een inkijkje in de lezing over
cybercrime & ChatGPT

ChatGPT is een chatbot die AI content maakt. De inzet van AI-tools neemt momenteel een grote vlucht. Natuurlijk hebben de bedenkers van ChatGPT geprobeerd om misbruik van de software te voorkomen. Alleen dit is moeilijker dan het lijkt. Wanneer 'gewone mensen' gebruik kunnen maken van ChatGPT dan kunnen cybercriminelen dit ook. Tijdens deze lezing krijg je een inkijkje in hoe cybercriminelen te werk gaan, en hoe ze ChatGPT hiervoor inzetten.
Spreker inhuren voor lezing chatgpt en cybercrim

Welke vormen

Om te weten hoe criminelen ChatGPT gebruiken is het handig dat je weet welke vormen van cybercrime er zijn.
Spreker inhuren voor lezing chatgpt en cybercrim

Malware

Ontdek hoe cybercriminelen ChatGPT gebruiken om kwaadaardige software te schrijven .
Spreker inhuren voor lezing chatgpt en cybercrim

Phishingmails

Ontdek wat de relatie is tussen het gebruik van ChatGPT en het opstellen en versturen van phishingmails.

Awareness

Awareness is cruciaal bij het voorkomen van cybercrime. Met deze lezing werk je  aan bewustwording!
Spreker inhuren voor lezing chatgpt en cybercrim

Dark Web

Ontdek hoe cybercriminelen via het darkweb kennis en ervaringen uitwisselen over de inzet van ChatGPT.
Spreker inhuren voor lezing chatgpt en cybercrim

Beschermen

Ontdek hoe je jezelf beschermt tegen cybercrime. De lezing zit bomvol praktische tips voor bedrijven en particulieren.

Voorkom dat ChatGPT je een ha(c)k zet.

Gina gaf al gastlezingen voor

Veelgestelde vragen

Voor wie verzorgt Gina deze lezingen?

Gina verzorgt lezingen voor bedrijven, scholen, overheidsinstanties en netwerkclubs. Iedereen heeft te maken met cybercrime en door Gina's brede cybercrime kennis kan zij voor iedereen en elk niveau een lezing samenstellen. Ook heeft Gina een technische achtergrond, dus de lezingen kunnen ook gericht zijn voor IT-ers, netwerkbeheerders, CISO's, etc. Maar ook als het publiek nog helemaal geen kennis heeft van cybercrime zorgt ze voor een passende lezing, waarbij mensen worden wakker geschud. Ook voor C-level (managers en directeuren) heeft ze meerdere lezingen verzorgd.

Hoe wordt het programma samengesteld?

Het programma wordt in overleg samengesteld. We zullen gaan kijken naar welk publiek er verwacht wordt, het niveau van het publiek en het aantal. Gina maakt altijd een interactieve lezing, maar voor een publiek van 1000 mensen kunnen andere technieken ingezet worden dan voor een publiek van 100 personen. Dit wordt allemaal besproken met Gina zodat zij haar expertise het beste kan delen, maar er ook voor jullie een interessante lezing kan worden verzorgd.

Hoe lang duurt de lezing?

Ook dit is afhankelijk van de wens van de klant. Een lezing duurt normaal 45 minuten tot een uur, met daarin ruimte voor vragen. Maar als dit korter of langer gewenst is kan dit ook. Een workshop kan ook 1 uur of 4 uur duren, dit is allemaal samen te stellen naar jouw wensen. Gina heeft meerdere lezingen gegevens, vanaf 20 minuten in pecha kucha stijl, tot 1 uur waarbij ze live op het podium een hack demo verzorgt of een interview afneemt van een slachtoffer van cybercrime. Ook heeft ze interactieve lezingen verzorgd, met een quiz-element of simpelweg vragen te stellen. Alles is mogelijk!

Wat kan je verwachten van een lezing van Gina?

Gina heeft veel ervaring in het doen van digitaal forensisch onderzoek bij cybercrime zaken. Zij vertelt daarom veel vanuit haar eigen ervaring en kennis die ze heeft opgedaan door te werken in het veld. Hierdoor spat de passie af van haar, omdat zij spreekt over hele toffe zaken waarbij ze zelf onderzoek heeft gedaan. Ze heeft zowel ervaring in het doen van incident respons zaken, waarbij een bedrijf gehackt is en er onmiddellijk actie nodig is, maar ook traditionele forensische onderzoeken waarbij een medewerker fraude heeft gepleegd. Ze heeft zowel veel slachtoffers als daders van cybercrime gesproken. Dit resulteert in spannende en soms schrikwekkende wendingen in haar lezing.

Over welke onderwerpen kan Gina een lezing verzorgen?

De uitgebreide beschrijvingen van de lezingen kan je hier terugvinden (zie de pagina lezingen in het menu). Maar ook de onderwerpen kunnen besproken worden. Gina heeft een achtergrond in Artificial Intelligence, maar zij is ook Gerechtelijk Deskundige in strafrecht en civiel recht. Er zijn dus mogelijk meer onderwerpen die aansluiten bij jouw wensen. Zij heeft bijvoorbeeld een keer een lezing gegeven over de bewijsvoering in digitaal forensisch onderzoek of over AI-algoritmes toegepast in cybercrime. Laat jouw wensen weten en wij maken er een leuke lezing van!

Hoe gaat Gina te werk bij het verzorgen van een lezing?

Tijdens een voorbespreking zullen alle wensen worden besproken, en Gina zal ook aangeven wat mogelijk is. Jullie kunnen dit intern met elkaar bespreken en uiteindelijk komt er een programma uit, met daarin de onderwerpen die gewenst zijn. Gina zal de lezing voorbereiden en als er tussendoor vragen zijn zal Gina deze bij jullie neerleggen. Ook kan er eventueel tussendoor nog een evaluatiegesprek ingepland worden om de presentatie en onderwerpen te bespreken. Een week voor de lezing zal Gina de presentatie aan jullie voorleggen. Op de dag van de lezing zelf, zal zij ruim op tijd aanwezig zijn om haar lezing op te zetten en voor te bereiden.

Kan Gina ook een online lezing verzorgen?

Jazeker! Corona heeft ons geleerd dat alles digitaal mogelijk is. Zij kan zeker digitaal aansluiten bij een lezing, of bijvoorbeeld een webinar verzorgen. Dit heeft zij eerder gedaan voor onder andere Unive, Barracuda en KPN. Zij kan dit zowel vanuit huis doen, maar ook vanuit een studio als deze vanuit de organisatie beschikbaar is.

Waar kan je Gina voor inhuren?

Als spreker voor het verzorgen van lezingen als bijvoorbeeld een keynote speaker op een congres, maar ook als spreker bij een break-out sessie of ergens anders in het programma. Je kan haar ook inhuren als host van een congres of (online) evenement. Als panellid of dagvoorzitter, maar ook als trainer of workshop-leider. Als je ergens over twijfelt of Gina hiervoor ingezet kan worden, neem contact op dan kijken we er samen naar.